Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2011 Pazar

Bölgesel Yağlardan Kurtulmak, Zayıflamak, Kurbanda Kilo Almamak için

Kilo problemi pek çoğumuzun ortak sorunudur. Bazılarımız hatta su içsem yine kilo alıyorum bile diyordur. Kurban bayramı içerisinde olduğumuz şu günlerde, çoğumuz belki doğru düzgün kurban eti bile yemekten korkuyordur fazla kilolara yenisi eklememek için. Bugün sizlere bölgesel yağlardan kurtulmak, kurbanda kilo almamak için yapılması gereken hareketler egzersizler nelerdir, neler yapılarak kilo almaktan kurtulunur onlardan bahsetmeye çalışacağım.
Ö–ncelikle bölgesel yağŸ ve selülitlerden kurtulmanın yolları denilince akla ilk işlem,
Egzersiz yapmak ve günlük su tüketimine dikkat etmektir;
Unutmamamız gereken en önemli nokta, günlük kazandığımız, kalori miktarını yakabilecek kadar hareket etmek, kazanılan kalorileri de yakarak sağlanacaktır. Bunun için yakınlara giderken arabamızı kullanmak yerine yürümeyi tercih etme kısa mesafelere araba gibi ulaşım araçlarını kullanmamak yediklerimizi sindirme hazmettirme ve yakmada bizler için çok faydalı olacaktır. ikincisi kurban deyip çok fazla et tüketimi yapmamak, gidilen misafirliklerde tadımlık yemek yeme, doyumluk yememe.. Ayrıca günaşırı yapacağŸınız 40-45 dakikalık tempolu yürüyüşler ve günde 1,5-2 litre kadar tüketeceğŸiniz su sizi selülitlerden ve yağŸlardan kurtarırken aynı zamanda daha sağŸlıklı olmanızı sağŸlar. Ö–nemli olan yapılan hareketlerin bilinçli yapılması ve dengeli ve sağŸlıklı beslenmeye dikkat edilmesi.
Bölgesel yağŸlar ve selülitlerle mücadele dikkat edilmesi gereken hususlar:
  • Yiyeceklerinizi tuz yerine baharat, limon ve sirke ile tatlandırmaya bakın.
  • Koyu kahve, koyu çay, gazlı içecek ve kola tüketimini kesin.
  • Birleşiminde lif oranı yüksek beslenme tarzını seçerek toksik madde atılımını kolaylaştırın.
  • Mutlaka günlük içtiğŸiniz su miktarını artırın.Ama çok fazla aşırıya kaçmayın.
  • Rezene, elma kabukları ve yeşil çayı karıştırarak hazırladığŸınız bu nefis bitki çayını günde en az 4 kez içmeye çalışın.
  • Mümkünse her gün maydanoz, mevsiminde bol bol kereviz, lahana ve enginar yiyin.
  • Tatlı ihtiyaçlarınızı meyve, tatlandırıcı ile hazırlanmış meyve kompostoları ve sütlü tatlılardan karşılamaya çalışın.
  • Şarküteri ürünlerinden, yağŸlı soslardan uzak durun.
  • Kızartmalar yerine fırın, buğŸulama ve haşlama yemekleri tercih din.
  • Aşırı tuz ve yağŸ içeren şarküteri ürünlerinden, yağŸlı sos ve yemeklerden uzak durun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder