Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Elma Sirkesinin Cilt için Faydaları, Kepek Sivilce ve Lekeler için Elma Sirkesi

eyve olarak vücudu gençleştiren ve dinçleştiren elmanın sirkesi de insan sağlığı için çok önemli faydalar sağlıyor. Elma sirkesi, özellikle cilt ve saç bakımı başta olmak üzere, sivilce cilt lekeleri, şişmanlık ve varis gibi pek çok hastalık, rahatsızlığŸın tedavisinde kullanılmaktadır.. Ö–zellikle de elma sirkesini uzmanlar, sağŸlıkla parlayan saçlar, lekesiz pürüzsüz ince bir cilt ve güzel bir vücuda sahip olmak için kullanmaktadırlar.
Elma Sirkesinin bizlere sağŸlamış olduğŸu önemli yararlardan faydalardan bazıları ;
KepeğŸi önler, saçlarınızı temizler ve arındırır:
Saç bakımı ve saçınızdaki kepekler için saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyuna yani 1 litre suya 1 çay bardağŸı elma sirkesi koyun ve saçlarınızı bu su ile durulayın. Bu işlemi bir süre her saçınızı yıkadığŸınızda uygulayın. Saçlarınız kepekten arınacak ve parlaklaşacaktır.
Sivilceleri giderir, vücut bakımı için biçilmiş kaptan:
1 çay bardağŸı elma sirkesine yarım çay bardağŸı su ekleyin ve bir parça pamuğŸu bu karışıma batırıp sivilce üzerine bir süre kompres yapın. Faydası olduğŸunu göreceksiniz.
Cilt ve vücut lekeleri, izleri için yararlıdır:
Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silebilirsiniz. Cilt lekeleri için oldukça faydalı.
Formunuzu korumaya yardım eder:
Bir bardak suyun içine 1-2 tatlı kaşığŸı elma sirkesi koyun. İçine 1 tatlı kaşığŸı bal ekleyip sabahları düzenli olarak aç karnına için. Fazla kilolarınıza faydası olduğŸunu göreceksiniz.
Varisleri giderir ve rahatlatır:
Yumuşak bir havluyu elma sirkesinin içine batırıp sıkın ve havluyu bacaklarınızın varısli olan bölgesine sarın. Bacaklarınızı yüksek bir yere kaldırarak yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin. Bu işlemi mümkünse sabah akşam tekrarlayın…
Bunlar elma sirkesinin faydalarından bir kaç tanesiydi güzellik ve bakımınıza önem veriyorsanız elma sirkesini hayatınızdan eksik etmeyin. Hepinize güzel ve sağŸlıklı günler…
Meyve olarak bol bol tüketmeyi ve sirkesini de hayatınızdan etmeyin elmanın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder