Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2011 Pazar

Zencefil Çayı Faydaları ve Kilo Verdirme Zayıflatma ilişkisi

Zencefil, insan sağlığına olumlu etkileri oldukça fazla olan şifalı bitkilerden birisidir. Zencefilin kökü, ve çayı özellikle kilo verdirmede, zayıflama da kullanılmaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki hiç bir bitki veya meyve tek başına insanı zayıflatmaz, sadece insanının kilo yakmasında yardımcı olurlar.
Şifalı bitkilerimizden olan zencefilin yapılan araştırmalar sonucunda kilo verme ve zayıflamada düzenli kullanım sonucunda kilo yakma ve zayıflamada oldukça faydalı olduğu uzman tarafından gözlemlenmiştir. Zencefilin faydaları, Zencefil nelere iyi gelir; zencefil zayiflatir mi,  zencefil cayi zayiflatirmi, zencefilin çayının yapılışı,  zencefil kilo verdirimi, zencefil cayi kökü zayiflatirmi,  zayıflamada zencefil,  zencefil cayi, zencefille kilo verme, zencefil kilo gibi merak edilen sorulara cevap verelim.
Zencefil Çayı ve Kilo verme, Zayıflatmada ki Rolü:
Zencefil çayının zayıflama ve kilo verme üzerine etkisi pek çok kişi tarafından bilinmez hatta ismini bile duymamışlarımız vardır. Yapılan son bilimsel çalışmalar, Zencefil çayı zayıflatırmı sorusunun cevabını olumlu bir şekilde yanıtlamıştır. Zencefil çayının sindirim sistemi üzerinde değişik faydaları bulunmakta olup, bulantı ve kusma gibi sorunları çözümünde yaygın olarak eskiden beri kullanıla gelmektedir. Hastanelerde bile zencefil çayı, mide ve bağırsak sorunlaırna karşı reçetelerde yer alan bitkisel bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Zencefil çayının zayıflatıcı etkisinin arkasında ise tok tutucu, sıfır kalori ye sahip ve iştah kesici bir çay olması yatmaktadır. Değişik yemeklerde az miktarda kullanacağınız zencefil otu bile aynı etkiyi gösterebilmektedir.

Zencefil Hakkında Bilinmesi Gerekenler;

Zencefil Kökü
Zencefil kökü son derece etkili bir bitkisel şifa maddesidir. O nedenle aşırı dozda kullanımlarda hamile bayanlarda şikayetlere yol açabilmektedir. Az miktarda bir zencefil çayının ayrıca nezle ve gribe karşı iyi bir bitkisel çözüm tedavisi sunduğunu bilmekteyiz. Zencefilin kuvvetli etkisi sadece hamileleri değil normal bireyleri de etkileyebilir. O nedenle günlük 3 bardaktan fazla zencefil çayı tüketmemeye bakınız.


Zencefil çayı nasıl yapılır, yapılışı tarifi

Diyet planlarınızda kilo vermek ve zayıflamak için çekinmeden kullanabileceğiniz zencefil çayının yapılışı oldukça basittir. Aktar veya manavdan alacağınız bir parça zencefil kökünü veya zencefil kökü tozunu çaydanlıkta demleyerek kaynar suda az bir süre beklettikten sonra servis ediyoruz. Son zamanlarda sallama çay tabir edilen paket çay şeklinde de zencefil çaylarının satıldığını görmekteyiz. Zahmetsiz çay yapayım derseniz bu seçeneği de kullanmakta mahsur yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder