Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Doğal Yöntemler ile Bitkisel Saç Bakımı, Saç Tiplerine Göre Bakım

Saçlarımız vücudumuzun sağlıklı bir biçimde gelişmesi ve canlılığını koruyabilmesi için özel olarak bakım yapılması gereken bir parçamızdır. Saç bakımının en etkili ve en sağlıklı yöntemi, doğal yöntemlerle yani bitkisel tedavi ve bakım ürünlerle sağlanabilir. Saçlarımızın gerek duyduğu, canlılık, parlaklık ve ekstra hacim ile kendimize olan öz güvenimizde artacaktır.

Saç Bakımında Uygulanabilecek Bitkisel Bakım Yöntemleri

Bitkisel tedavi yöntemleriyle saç bakımı :
Saç bakımı, rengi ve kalınlığı, yağlı veya kuru oluşuna göre değişir . Mesela, çok yağlı saçları her gün yıkamak gerektiği halde, kuru saçları haftada bir kere yıkamak yeterlidir. Ayrıca saçların niteliğine göre sabun ve şampuan kullanmak gerekir.
Normal saçların bakımı :
Temiz bir şişeye, 2 çorba kaşığı hind yağı, 2 çorba kaşığı saf alkol konur. üzerine 2 adet çiğ yumurtanın sarısı ilave edildikten sonra iyice çalkalanır. Bu karışımla, saçlar ve dipleri iyice ovulur. Yarım saat sonra, bol ılık su ve kükürtlü sabunla yıkanır. Bir diğer yöntem ise 6 bardak suya, 11 avuç papatya konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülüp, saçlar yıkanır.
Yağlı saçların bakımı :
5 bardak suya, 1 avuç kekik konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Saçlar ve dipleri bu suyla iyice ovulduktan sonra 1 saat bekletilir. Sonra, ılık su ve kükürtlü sabunla yıkanır. Bir diğer yöntem ise 4 bardak suya, 1 avuç ufalanmış dul avrat otu kökü konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra yarım saat bekletilir. Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür, saç diplerine iyice yedirilir, ovulur. 10 dakika sonra bol yağmur suyu ile yıkanır. Haftada 2 kere tekrarlanır.
Kuru ve çabuk kırılan saçların bakımı :
10 çorba kaşığı saf alkol, 10 çorba kaşığı saf zeytinyağı ve 10 çorba kaşığı badem yağı karıştırılıp, iyice çalkalanır.
Hem akşam yatmadan önce saç dipleri bu karışımla ovulur.
Sabahleyin bol ılık su ve kükürtlü sabunla yıkanır. Bir diğer yöntem ise temiz bir şişeye, 2 çorba kaşığı saf alkol, 2 çorba kaşığı badem yağı konur. üzerine 2 adet çiğ yumurta sarısı dökülür.
İyice çalkalanır.
Bu karışımla, saçlar ve saç dipleri ovulur. Yarım saat sonra bol yağmur suyu ve kükürtlü sabunla yıkanır.

Saçlar nasıl yıkanmalıdır :
Saçlar önce açılıp, sonra taranır. İyice ıslatıldıktan sonra uygun olan bitkisel çözüm saça ovulur, uygulanır. Parmaklar, saç içlerine sokularak köpürtülür. Sonra, bol ılık suyla çalkalanır. Saçlarımızı yıkadıktan sonra, yumuşak bir havlu ile ovalamadan, hafif, hafif sıkılarak suyu alınır.
Ayrıca, saçların sağlıklı ve pırıl, pırıl olması için, her gün iyi bir kıl fırça ile fırçalamak gerekir. Böylece, hem saçlara toplanan tozlar temizlenmiş, hem de saçlar canlanmış olur. Ancak saç dökülmesi problemi yaşayanların bu tarağı kullanmaları tavsiye edilmez. Saç yıkamakta kullanılan suyun da, kireci alınmış su veya yağmur suyu olması çok faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder