Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Tokluk Hissi Veren Zayıflamaya Yardımcı Yiyecekler Besinler

Zayıflamanın en temel koşulu, önce beslenme alışkanlığımızı değiştirmekle başlar. Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu kaloriden fazla kalori almak vücudun fazlalıkları biriktirmesine yol açar ve buda kilo olarak insana yansır.
Beslenme alışkanlığı, başta sağlığımız olmak üzere, kilo almama hususunda da bizler için gereklidir. Bunun yanında insana, açlık hissini unutturan, tokluk hissi veren bazı yiyecekler ve besinler ile de kilo verme, zayıflamaya yardımcı olunabilir. Ama bu yiyecekler tek başlarına kilo verdirmezler bunun için egzersiz yapılması şarttır.
Yapılan araştırmalara göre tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olan besinleri yiyeceklerden 10 tanesini şunlardır.. Belirlenen açılığŸı bastıran tokluk hissi veren, insanı tok tutan yiyecekler, patates, yumurta, yulaf, fasulye, balık, sebze çorbası, elma, kırmızı et, salata ve patlamış mısır insana en çok tokluk hissi veren besinler arasında yer almaktadır.

Zayıflamaya yardımcı yiyeceklerin kullanım şekilleri ;

Patates
240 kalorilik papates haşlaması yediğŸinde 3 saatten daha uzun süre tok hissedebilirsin. Cips ve patates kızartması için aynı şey geçerli değŸil.
Yumurta
Bilim adamlarını ‘mükemmel proteini’ yumurta uzun süre tok hissettiriyor.
Yulaf
Yulaflı gevrekler en doyurucu kahvaltılık. Protein ve lif bakımından oldukça besleyici. YağŸsız süt veya yoğŸurtla yendiğŸinde sabah tok kalabilirsiniz.
Fasulye
Fasulye yüksek lif oranına sahip. Araştırmalar yüksek lif oranına sahip yiyeceklerin midede daha yavaş öğŸütüldüğŸünü ve tokluk hissinin yemek yedikten sonra çok daha uzun sürdüğŸünü gösteriyor.
Balık
Kalkan ya da kevrek gibi büyük ızagarada pişirilmiş balıklar daha tok hissetmenizi sağŸlıyor.
Çorba
Rejimde olan ve günde 2 kase çorba içenler kilo kaybetmede ve kilosunu korumada başarılılar . Tavuk ve sebze çorbaları uzun süre tok kalmanızı sağŸlayan çorbalar
Elma
Elma sıvı bakımında oldukça yüksek bir meyve. Çok su içeren yiyecekler az kalori içerir. Günde 1 elma sizi sağŸlıklı ve tok tutar
Kırmızı et
Demir ve çinko gibi birçok önemli bileşene sahip protein yuvası kırmızı et yanında yüksek lif oranına sahip pirinç ve bulgur pilavıyla yediğŸinizde bir daha mutfağŸa uğŸramanıza gerek kalmaz.
Salata
Çok az kalori içermesine rağŸmen sizi oldukça tok hissettirir. YemeğŸin başında salata yiyenler yemeyenlere göre daha az kalori alıyor.
Patlamış mısır
Fazla yer kaplıyor olmasına rağŸmen hiç de aşırı bir yiyecek değŸil. Sizi hem oyalar hem de tok tutar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder