Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Pürüzsüz, Parlak, Canlı, Sağlıklı Bir Yüz Cilt için Yapılmaması Gerekenler

Bakımlı, canlı, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde yüze sahip olmak herkesin hayalidir. Özellikle bayanlar için bunun önemi daha fazladır. Bakımlı, sağlıklı, canlı bir yüz hem yaşıtlarına göre çok daha genç görünür, hemde kişinin sağlığı için çok önemlidir. Çünkü cilt bakımı yüzümüzde yer alan yıpranmış ölü hücrelerin ve yağlanmayla oluşan kir ve oksitlenme gibi istenilmeyen durumlara maruz kalmayı engeller önler ve böyle hücreler rahat nefes alacaklarından dolayı daha genç, sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme sahip olacaklardır.
Öyleyse pürüzsüz bakımlı güzel bir cilt için neler yapılmalı, ne yapılabilir, bakımlı cildin sırları nelerdir bugün sizlere güzel ve pürüzsüz bir cilt için yapılmaması gereken 5 önemli hususu açıklamaya çalışalım..
En önemli ihtiyacımız,
  • Nemlendirici kullanın,
  • sigarayı terk edin,
  • yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Ö–zellikle sıcak havalarda vücudunuz kendisini dengede tutabilmek ve vücut ısısını orantılayabilmek için en az 11,5 litre ter üretebiliyor. Ee doğŸal olarak bu işlemler sırasında vücut sağŸlıklı olabilmek adına sürekli yeni cilt hücreleri üretiyor ve dakikada 50 bin eski hücreyi atıyor.
Ayrıca, cildiniz mikroplara karşı bir savunma oluşturup organlarınızı da koruyor. Cildiniz dokunma duyunuz için bir kanal görevi görüyor.
Ancak, buna rağŸmen birçok insan cilt bakımına için çok fazla zaman ayırmıyor. Günde birkaç dakika ayırarak cildinize güzel bir şekilde bakabilirsiniz. Böylece cildiniz hem iyi görünür, hem de daha iyi olur.
AşağŸıda cilt bakımında en sık yapılan 5 hataya yer verilmiştir: ( Bu hataları tekrarlamaktan uzak durmanız cildinize gereken bakımı yapmak anlamına gelmektedir.)
1. Güneş kremi kullanmamak:
Ultraviyole ışınlar evinizden çıktığŸınız andan itibaren ve hatta arabanızda cildinizde hasara neden olabiliyor.
Dermatologlar, güneşin cildinizi tahriş etmemesi için sadece plajda değŸil, normal hayatımızda her gün güneş kremi kullanmanızı öneriyorlar.
Güneşin ışınları cildinizin derinlerine girerek, DNA’nıza zarar verir, kolajenleri yok eder, A vitamini gibi gerekli besinlerin dış katmanını tüketir.
Hatta, çocukluktan kalan birkaç ciddi güneş yanığŸı ileriki yıllarda cilt kanseri gelişme riskini artırıyor. Bu nedenle aileler, çocuklarının güneş yanığŸı olmaması için dikkat etmeliler.
Yıllar geçtikçe, UV radyasyonu kırışıklıklara, cildin solmasına ve lekeler oluşmasına neden oluyor. UVA ve UVB ışınlarını engelleyen en az 45 faktör güneş kremi kullanmalısınız.
Bu krem UVB ışınlarının yüzde 99′unu önleyebilir. Güneş kremi kullanmayı düzenli olarak uygulayın.
2. Sigara içme:
Michigan Öœniversitesi’ndeki bir araştırmada, araştırmacılar sigara içmeyle cilt hasarı arasında doğŸrudan bir bağŸlantı buldular.
Katılımcılar ne kadar uzun süre ve sıklıkta sigara içerse hasar o kadar kötü oluyor. Cilt hasarı özellikle 65 yaş ve üstü katılımcılarda görülürken, genç içiciler de yavaş yavaş etkileniyor.
Sigara içmek cilde birkaç şekilde zarar veriyor. Ö–ncelikle, cildi yumuşak ve esnek tutan bir protein olan kolajen üretimini engelliyor. İkinci olarak, sigara cilde yakın olan kan damarlarını darlaştırılıyor. Kolajensiz ve oksijensiz kalan cilt kırışıyor ve sert bir görünüm kazanıyor.
3. Nemlendiriciyi unutmak:
Arkeologlar, Roma dönemine ait tarihi eserleri arasında günümüz nemlendiricilerine benzer bir madde bulunduğŸunu keşfettiler. Krem hayvan yağŸı ve nişasta içeriyordu. Bu karışım çok yağŸlı olmadan cildi nemlendiriyor.
Bugün, koyun yağŸının yerini cildi yağŸlamaya, yağŸı içeride tutmaya yardımcı olan nemlendiriciler, yumuşatıcılar aldı. Duştan çıkınca hemen nemlendirici uygulayarak, kuru cildin yanında egzema ve dermatit gibi ciddi cilt sorunlarıyla mücadele edebilirsiniz.
Nemlendirmek, daha soğŸuk iklimlerde bilhassa önemlidir. Çünkü kuru hava ve rüzgar cildin nemini çeker ve çatlamasına, pul pul olmasına yol açar.
4. Sert bir temizleme yöntemi kullanmak:
Marketlerde satılan sayısız temizleyici ürün, cildiniz üzerinde tahrişe neden olabilir. Sabunlar, vücudunuzu yağŸdan ve kirden arındırır ve daha güçlü olan sabunlar cildinizi kurutabilir ve kaşındırabilir.
Çok fazla yüz temizleme ters etki yapar. Dermatologlar, sabun içermeyen, kokusuz ve yumuşak temizleyicileri öneriyorlar. Ayrıca, sıcak su ve kuru kış havası cildiniz için kötü bir karışımdır. Cildinizin kurumasına ve kaşınmasına yol açar.
Uzmanlar, kısa süren ve ılık suyla duş almanızı öneriyorlar. Temiz bir cilde sahip olmak, iyi bir cilt bakımının parçasıdır.
 

5. Yatmadan önce makyajı temizlememek:
Makyaj malzemeleri, alüminyum tozu içerdiğŸi için yüzünüze metalik bir parlaklık veriyor.
Ancak, her gece yatmadan temizlemezseniz makyaj cildinize zarar verir. Makyaj yağŸı ve kiri hapsediyor, gece boyunca gözeneklerin kapanmasına neden oluyor.
Ayrıca, makyaj uzun sürede cildinizi tahriş eden maddeler içerebiliyor. Yüzünüzdeki makyajı silmek, cildi temizlemenin ilk adımıdır.
Yukarıda yer alan uyarılara dikkat ettiğiniz sürece kendi önlemlerinizi aldığımız müddetçe, cildiniz, yüzünüz, pürüzsüz, lekesiz, sağlıklı ve canlı görüntüsünü kaybetmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder