Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Yıpranmış Saçlar ve Saç Dökülmeleri için Bitkisel Doğal Çözüm

Vücudumuz ile barışık bir yaşam sürmek için vücut bakımımızı doğru bir biçimde yerine getirmeliyiz. Dış görünüşümüzün önemli bir parçası olan saçlarımız, sağlıklı, parlak, canlı ve bakımlı görünebilmesi için özenle hazırlanmış bir bakım uygulamamız aksi halde erken yaşta aşırı saç dökülmesi ve kellik gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
Saçların düzenli olarak ihtiyaç duyduğu besin ve bakımı yapılması onların çok daha sağlıklı, parlak ve güçlü olmasını sağlayacaktır. Bunun da en doğal yolu bitkisel bakım formülleridir.
Sağlıklı, parlak, canlı ve bakımlı saçlar için ve saç dökülmelerine karşı bitkisel doğal çözüm,
SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL BİTKİSEL ÇÖZÜM
1) Menekşe yağı:
Özellikle saç dökülmelerinde kullanılan en eski metotlardan biri olan menekşe, saça eski canlılığını kazandırır.
Sadece saç dökülmelerinde değil,saçlarınızın canlı ve sağlıklı olması için de menekşe yağından faydalanabilirsiniz..
Uygulanışı: Bir çorba kaşığı susam yağını, iki çorba kaşığı menekşe yağı ve bir yumurta sarısıyla karıştırıp saç diplerinize sürüp1 saat bekletin ve yıkayın. Bu kürü haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
ZARAR GÖRMÜŞ VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN;
2) Hint yağı ve Badem yağı:
Uygulanışı: 40ml. hintyağı ile 20ml. tatlı badem yağını karıştırıp benmari usulü(buharda) ısıtın. Isınan bu karışımı saç diplerinize ve uçlarına iyice yedirip bir saat bekletin ve yıkayın. Son durulama suyuna(1 litre) 5 damla badem yağı damlatın ve 1 çorba kaşığı da elma sirkesi ekleyin. Bu su ile saçlarınızı durulayın. Badem yağı sirke ile dengelendiği için, bitlenmezsiniz. Saçlarınız pırıl pırıl ve yumuşak olur. Saç dökülmeleriniz de bu yağ bakımını uyguladıkça ortadan kalkacaktır.
Tavsiye:
Hem menekşe yağı içeren formülü, hem de badem yağı içeren ikinci formülü kullanayım derseniz; hafta içerisinde bir gün menekşeli olanı, bir başka gün de badem yağlı olanı uygulayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder