Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2011 Pazar

Selülite iyi gelen Bitkiler, Selülit Bitkisel Doğal Çözüm Tedavisi

Selülit, deri altı yağ dokularında hareket azlığı nedeniyle oluşan, yağ hücrelerindeki şekilsel bozukluklara verilen isimdir. Selülit portakal kabuğu görünümüne benzer, çünkü genellikle üst baldırlarda görülen vücudun deri altı yağ torbalarının o bölgede biriktirme yapması sonucu ortaya çıkar.
Bu yazımızda özellikle kadınların korkulu rüyası olan selülitlerin, tedavisinin bitkisel yollarla çözümünü, hangi bitkilerin selülite iyi geldiğini, selülit nasıl önlenir, engellenir, selülit tedavisinde bitkisel çözüm tedavileri gibi merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
Selülitlerden kurtulmak için öncelikli tercihimiz doğŸal yollar olmalıdır çünkü her zaman en sağlıklı tedavi yöntemi doğal olan, vücuda yan etkisi en az olan yöntemdir..

Selülite faydalı yararlı olduğŸu bilinen bitkilerden bazıları;

  • Dere otu kökü;
İdrar söktürücü özelliğŸi ile organizmayı toksinlerden arındırır, endokrin bezlerinin metabolik işlevlerini normalize eder. Huş ağŸacı selülit oluşumuna de zemin hazırlayan, vücudun dokulardaki fazla suyu atmasını sağŸlar.
  • Taze meyve ve sebze, özellikle kivi, limon, yulaf, bezelye, fasulye ve mercimek yiyerek;
Cildinizin daha gergin bir yapıya sahip olmasını sağŸlayabilirsiniz. Beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, çilek ve kereviz ise vücudun fazla suyu atmasını sağŸlar. Ayrıca yeşil çay, biberiye çayı, rezene çayı, zencefil, mısır püskülü yardımcı olabilir.
Selülite karşı aşağŸıdaki bitkisel yağŸlar kullanılabilir;
  • ardıç,
  • limon,
  • bergamot,
  • greyfurt,
  • turunç,
  • limon otu,
  • tarçın,
  • muskat,
  • sardunya.
Japon diyet uzmanları zayıflamak için greyfurt ve kara biber kokularının yararlı olduğŸunu ortaya çıkarmışlar. Bu kokularla vücudun yağŸ yakma işlemi arasında direk bir bağŸlantı olduğŸunu iddia ediyorlar.
Bu nedenle greyfurdu aktif olarak kullanmaya başlasanız yararınıza olur. Hem deriye sürerek, hem banyoda kullanarak iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Bunların yanı sıra selülitli bölgeye masaj yapılarak oradaki kan dolaşımının hızlandırılması suretiyle selülitlerin yok edilmesi ve tedavisi gerekli ve önemli olan bir yoldur.

Selülit için alınması gerekli olan bitkisel yiyecek ve içecekler:

- Biberiye çayı, günde 2-3 bardak, tatlandırılmadan içilmelidir. Hamileler ve yüksek kan basıncı olanlar içmemelidir.
- Enginar yaprağŸı çayı için; 1 tatlı kaşığŸı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak çay, aç karnına, tatlandırılmadan içilir.
- Limon suyu, suyla yarı yarıya inceltilir, tatlandırılmadan, günde 1 bardak içilir.
- Duvar sarmaşığŸının yapraklarını ufalayın ve bir litre sıcak suya katıp için.
- Erkeçsakalı çiçeklerini günde 4-5 kez demleyerek aç karna için. Fincan başına iki tutam erkeçsakalı yeterli.
- Günde en az 1 bardak greyfurt suyu için. Greyfurt selülitin düşmanıdır; yağŸları parçalar ve cildi canlandırır.
Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda doğru bölgesel egzersizlerinde yapılması ile birlikte kısa sürede selülitli bölgelerdeki şekilsel bozukluk ve fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.
selülit için bitkisel çözümler,  selülite iyi gelen çaylar,  kisa sürede selülitlerden kurtulun,  selülit için hangi bitkiler,  selülit tedavisi,  selülite iyi gelen bitkiler,  selülitlerden kurtulmak için,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder